Gingsjöns Waterdog

Gingsjöns Waterdog

Inoff utställning Falbygdens BHK 20120728

Utställningar - Linus ResultatPosted by Karin Fredholm Sun, July 29, 2012 14:07:31

Inoff utställning Falbygdens BHK 20120728

Linus blir 4:a med HP

Illa illa smiley Dock roligt att en annan Gingsjön hund vann klassen för att nu se det åtminstone "lite" positivt!!!! Dessutom med en hundägare jag tycker mycket om som höll i snöret. Annars var det för många som satt vid vår sida av ringside en stor besvikelse. Nyligen dömnda excellent hundar med bir och andra meriter fick dåligt på päls och kvaliteten - Very good fick många då de plötsligt börjar med de officiella utställningarnas bedömningssätt även på inofficiella. Resultatet blir dock lite missvisande då det bedöms på två eller t.o.m tre olika sätt i de olika ringarna. Så här vart det även på Öland - på en annan inoff utst hade de tagit bort att alla hanar med HP skulle få en chans att tävla i bästa hane. - Här skulle bara hunden som kom på 1:a plats med HP in i bästa hane.

En annan fin Gingsjön-hund kom på placeringen före mig med en fantastisk kritik (som var mycket välförtjänt dock) - superlativ som championat kvalitet, föredöme för rasen mm mm stod på dennes kritiklapp. Så tilldelas även den hunden very good? Lite som de gör i schäferhundsringen. Detta var ju en bhk kan hända var det lite annorlunda här.

Kritiken var helt okej dock och domaren sa att alla hundar var väl fina men min och den före mig svajade för högt och för mycket med våra svansar när vi kom in samt när vi sprang. Tycker iofs själv att min hund håller svansen helt ok jämförelsevis men jag kan ju ha sett fel. Kolla på filmen nedan från konkurrensen. Jag i svart väst & röd tröja springer som nr tre i ordningen.


Som sagt: Bättre lycka nästa gång och you win some and you lose some! Nu kör vi vidare mer taggade än någonsin till vår nästa utställning!

  • Comments(0)//www.mylifestyle.se/#post40