Gingsjöns Waterdog

Gingsjöns Waterdog

17/5-18/5 Sämsholm

Linus JaktträningPosted by Karin Fredholm Mon, October 26, 2015 21:46:57
Det här var/är ett helgläger i ssrk regi. Man får boende, god mat, samt träning för några ynka hundralappar. smiley

Vi var på ett område med konstgjorda sjöar där folk stod & metade.
Vi delade in oss i grupper för att samla poäng i tävlingen, och började med att skicka ut våra hundar på sök ut på ett stort fält där det tidigare placerats ut dummys.

Jag bad om att min hund skulle få vara ensam på fältet och hämta in dummys då han är ovan. Trots detta skickade någon ut sin hund som tog dummyn framför snoken på Linus, Linus sprang glatt in igen bredvid hunden som levererade dummyn smiley

Några av hundarna hamnade i bråk om en dummy så där var ytterligare en orsak till varför man inte släpper en ovan hund in i en rutinerad flock med skarpa jakthundar.

Sedan efter lyckad träning och bra apporteringar hände något trist i alla avseenden:

Jag fick rådet att svalka av min hund då det var så varmt, han stannar dock vid strandkanten när jag kopplat loss honom och viker snabbt av mot höger och hamnar öga mot öga med en hanhund som inte hörde till jaktlagen, dock verkade ägaren känna en av deltagarna. De höll på att kasta dummys - troligtvis fick Linus lukten i nosen och trodde vi jobbade - började söka och fann den andra hunden istället vid dummyn.

Linus står helt still och går tillslut bort så han hamnar bakom den andra hunden, som attackerar min hund våldsamt. Linus svarar upp efter en stund och ser mest förvånad ut.
Jag går fram och tar tag i min hunds nackskinn och sätter andra handen framför hans hals för att dra han undan den andra hunden, därpå blir jag biten i handen av troligtvis den andra hunden då jag ju håller fast Linus.


Därefter kommer en massa folk och undrar vad som hänt. De var bakom kullen så de kunde inte se oss ens eller vad som hände.

Sedan sprids ryktet att min hund bet mig och alla blir rädda för min hund, ...

Hundslagsmålet tidigare under dagen blandar de säkert också ihop med just min hund då där var ytterligare en ljus golden inblandad... ja, det blev ett trist avslut för oss, jag blir senare sjukskriven en hel vecka från jobbet med antibiotika.

Ett år senare snackas det fortfarande om den där hunden som bet tjejen i handen året innan,,,, trots att det bara fanns tre vittnen till det som hände, jag, den andra hundägaren samt Lars som kastade dummy på andra sidan vattnet.

Det finns rasism inom hundvärlden - definitivt. Önskvärt är också att inte skrämma bort nya människor som vill börja våga träna sina retrievers samt att skippa fördomarna att ljusa golden inte kan arbeta!!!

Dock bemöttes jag & togs omhand superbra av personal/de ansvariga och de tyckte att de andra överreagerade. Linus fick också beröm från vår jaktledare som sa att det är sällan man ser en så ljus golden med så mycket motor i sig! Han plockar också de svåraste dummysarna! Vi får ta med oss det positiva av helgen och inse att knasigt folk finns det fler av än såpass stabila hanar som Linus faktiskt är.
  • Comments(0)//www.mylifestyle.se/#post177